Komšić u Predsjedništvo BiH vratio portret Tita

0
294

Hrvatski član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić u svoj je ured u zgradi državnog vrha u Sarajevu vratio portret Josipa Broza Tita, koji je ondje držao i tijekom ranija dva mandata, a iz tog je prostora uklonjen u razdoblju kada ga je koristio Dragan Čović.

Činjenicu da je portret pokojnog maršala i doživotnog predsjednika nekadašnje Jugoslavije na istom mjestu u uredu hrvatskog člana Predsjedništva BiH, na kojemu je stajao i od 2006. do 2014. godine, javnost je doznala kada je uz fotografiju objavljena protokolarna informacija o Komšićevom susretu s francuskim veleposlanikom u BiH Guillaumeom Roussonom, koji mu je došao čestitati pobjedu na izborima u listopadu.

Komšić: Titu treba zahvaliti što je BiH opstala

Komšić nikada nije skrivao da cijeni Tita, a posebice je isticao da njemu treba zahvaliti i što je BiH opstala u sadašnjim granicama.

Na predavanju koje je održao u studenome ove godine na jednom sarajevskom fakultetu u povodu 25. studenoga koji se obilježava kao Dan državnosti BiH, Komšić je kazao da se i u antifašističkom pokretu razmišljalo treba li BiH opstati.

“Veličina ljudi koji su tada donosili odluke, a prije svih Josipa Broza Tita, bila je u tome što su rekli da BiH mora imati isti status kao što će sutra imati i ostale republike u okviru Jugoslavije”, kazao je tada Komšić.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here