Demobilisani borci i jutros na petlji Šićki Brod (Foto)

0
726

Blokada petlje Šićki Brod u Tuzli i dalje je u toku. Poručuju da ostaju na petlji Šićki Brod i da neće odustati od ranije postavljenih zahtjeva, a to su borački registar, borački dodatak i ukidanje finansiranja boračkih udruženja.

I ovog jutra pozivaju da u Tuzlu dođe federalni ministar za pitanja boraca i invalida odbrambeno- oslobodilačkog rata, Salko Bukvarević.

Što se saobraćaja tiče, koriste se alternativni pravci prema Sarajevu, Doboju i Orašju, tako da na petlji Šićki Brod nema kilometarskih kolona vozila. Glavno saobraćajno čvorište, odnosno petlja u Šićkom Brodu zbog protesta demobilisanih boraca blokirana je, čime su glavni putni pravci iz Sarajeva, Doboja i Orašja onemogućeni kao spojnica za priključivanje na glavni put koji vodi u sami centar Tuzle.
Kako bi se izbjegle velike gužve, građani koji naprimjer idu iz Orašja, Brčkog, Srebrenika, Gradačca i svih okolnih mjesta prije samog dolaska na tuzlansku petlju mogu koristiti alternativni putni pravac koji vodi preko naselja Previle i Plane.

Ukoliko dolazite iz pravca Sarajeva, odnosno Olova, Stupara, Kladnja i Živinica možete koristiti alternativni pravac preko prigradskog naselja Husino.

Za sve one koji dolaze iz pravca Doboja mogu koristiti prvenstveno put koji vodi prema jezeru Modrac, a da bi se prolaskom kroz mjesta Šerići i Suha uključili na regionalni put Živinice-Tuzla te došli do prigradskog naselja Husino, a potom i na pravac koji vodi u sami centar grada.(dz,tl)

Download PDF

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here